diumenge, 1 de maig del 2011

Rols de l'individu dins un equip de treball

Què és un Rol?  Rol és la nostra manera individual, personal, de comportar-nos, de contribuir a la tasca i de relacionar-nos amb les altres persones a la feina.
    Que una persona desenvolupi, o tendeixi a desenvolupar un rol concret depèn de diversos factors: la seva personalitat, les experiències viscudes, l'educació rebuda, la seva motivació, el context, i el tipus d'equip al qual s'integri.
    Així, un individu pot exercir diferents rols en la seva vida. 
    Per exemple, ser un treballador depenent i submís, i al mateix temps, el líder del grup d'amics, el que pren les decisions, el que organitza les activitats d'oci.

Conèixer els propis rols, entre d'altres coses, ens ajuda a:
  • Comprendre la nostra pròpia identitat
  • Gestionar els nostres punts forts i febles
  • Projectar la nostra imatge personal de la millor manera possible
  • Treballar de manera més eficaç en equip

    La majoria dels Rols, es poden agrupar en 2 grans categories:
    Rols facilitants o afavoridors, ajuden a las tasca i al desenvolupament de l'equip.
    Rols negatius, pertorben el bon funcionament de l'equip i obstaculitzen la feina. En general, posen de manifest una manca de personalitat o capacitat.

    Aquí en tens una mostra, un tant grollera,  però fa gràcia (La pel.lícula no val massa la pena, diguem que només es salva el trailer)


    I tú, quin tipus de rol desenvolupes?

    Més informació: Aula Virtual (Moodle)

1 comentari:

  1. Eii hola ! nosè perquè però no puc deixar comentaris als altres espais. per tant, no el deixaré aquí, sense fer un análisis dels artícles penjats, sinò per dir-te que el que més m'ha cridat l'atenció ha estat l'apartat de rol.
    Aquest tema el tenc diariament a mà i me sembla que ho has sabut explicar molt bé d'una manera molt sencilla i explícita.
    El meu rol aquí, es comentarista, seguidora del blog.. així que aniré visitant les diferents entrades que hi puguis escriure.
    Està clar que aquestes noves tecnologies són un espai idoni per aprendre de manera entretinguda i sense complicacions, i també és fantàstic poder compartir diferent punts de vista i poder analitzar els comentaris de la gent tenint en compte (com bé deies a l'article) les variables que ens fan diferents a l'hora d'opinar i reflexionar sobre un tema: innatisme, cultura, experiència, edad, sexe...
    Aquí està el meu..
    Ens escrivim aviat !
    enhorabona i ànimmms!!!!

    ResponElimina

Els comentaris que deixau no els veureu publicats de forma automàtica, sinó que es publiquen una vegada tenen la meva aprovació per evitar-ne un abús, Gràcies!